Esküvői fotós, esküvői fotók, esküvői fotózás a Nászriporterektől
Esküvői fotós, esküvői fotózás Magyarországon és bárhol a világon

A kreatív stílusú esküvői fotózásról

 

Ezt a stílust gyakran művészinek is titulálják.Alapját az a gondolat adja, hogy a fényképezendő alanyokat helyezzük el valamiféle érdekes kompozícióba, környezetbe, esetleg mutatós háttér elé és használjunk speciális szögeket, megvilágítást a kifejezés eszközeként. A műfaj persze nem öncélű és nem valamiféle művészieskedő hatás létrehozása a lényeg. A feladat ugyanaz mint mindig, megmutatni a nász napját, de itt a szemlélő az eseményeket a – bátran nevezzük így – művész szemszögéből, az ő szubjektív, művészi látásmódján keresztül láthatja. Ha ilyen képeket látunk gyakran úgy érezzük hogy képzőművészeti alkotást látunk, valamiféle absztrakt érzésünk támad, mintha egy kiállítás képei előtt állnánk. Gyakran előfordul hogy a képek első pillantásra nem tárják fel minden értékes részletüket, sokadik megtekintésre “ugrik be” a mondanivaló egy-egy eleme.

A jó kreatív fotós nem csak az esküvő hangulatát használja, de magát a szertartás helyszínének adottságait is. Az árnyékok, fény, sőt a fókuszpont manipulálása is segít a kívánt hatás elérésében.

A kreatív stílus gyakran fekete-fehérben dolgozik hogy a képek még hatásosabbak legyenek. Ez fokozza a megvilágítás és az árnyékok drámaiságát, amelyek még jobban kiemelik az esküvő napjának misztikus és különleges hangulatát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.