Esküvői fotós, esküvői fotók, esküvői fotózás a Nászriporterektől
Esküvői fotós, esküvői fotózás Magyarországon és bárhol a világon

A szokatlan fotókról és az önmegvalósításról

Nem vagyunk egyformák.  Az esküvői fotózásba – ha igazán komolyan veszik – rengeteg dolog belefér. Vannak olyan lányok, akik királylány-szerepben képzelik el az esküvőjüket..és igazuk van. Mások grimaszt mutatnak a habos-babos-szívecskés esküvői világnak és nem hajlandóak elvonatkoztatni a mindennapos énjüktől, meg szeretnék mutatni, hogy ők saját utat járó, eredeti módon gondolkodó lények, akik jó adag iróniával és vagánysággal vannak megáldva (megverve?).  Persze nekik is igazuk van, de másképpen.

Nem régóta van ez így, legalábbis idehaza nem. Szeretném azt hinni, hogy nagyon is sok közünk van a nemrég beköszönt új világhoz.  Mi voltunk ez elsők, akik következetesen elutasítottuk a “kinn-a-zöldben” gyakorlatot és a saját vízióink mentén kezdük el felépíteni a képi világunkat. Az utóbbi két évben számtalan kreatív fiatallal találkoztunk, olyanokkal, akik a fotóikat nem az évtizedes elvárásoknak megfelelően, hanem saját preferenciáik mentén készíttették el.

esküvői fotó, esküvői fotózás, esküvőfotó, esküvőfotós, esküvői fotós

Nálunk nem terjedt még el a személyes portfóliók készítésének kultúrája. Az esküvőfotós piac egy nagyon vékony szelete azonban már olyan szerepet mutat, amit azok hivatottak betölteni: az egyéni önkifejezés egyik formájává vált. A mindennapokban az igényes “csakúgylefotóztatommagam” dologra nem nagyon jut pénz, de mivel az esküvői fotózásra valamennyi – már csak a tradíció miatt is – biztosan jut, a lányok ahelyett, hogy királylányosat játszanának, az esküvői fotóikkal akarják megmutatni: íme, ez vagyok én.

esküvői fotó, esküvői fotózás, esküvőfotó, esküvőfotós, esküvői fotós

Persze bennünk jó játszópajtásra talál mindenki, aki őrültségekre adja a fejét, fotóztunk ezért elképesztően lepukkant, romos helyeken, hidakon, köztereken, szökőkutakban, állatkertben, konténer-terminálon, működő gyárakban, metróban és kocsiszínben de még számtalan titkos tervünk van, amelyek a megfelelő embereket várják.

Mindezek a projektek nagyon vékony élen egyensúlyoznak. Nem egyszerű esztétikai értéket, szépet létrehozni provokatív környezetben. Fény kell hozzá, alanyok, ruhák, pózok és megfelelő lelkiállapot. Ha a fotós nem jól egyensúlyoz, akkor izzadtságszagú, csúnya, neadj’isten közönséges képeket kap a végén. Ez teljességel az ő felelőssége.

Az alábbi projektet az ország legnagyobb logisztikai bázisán készítettük. Az alanyok önmagukat nyújtották, mert mindkettőjük élete szervesen kötődik a helyhez, a helyszín tehát nem véletlen (katt a klipért):

esküvői fotó, esküvői fotózás, esküvőfotó, esküvőfotós, esküvői fotós