Esküvői fotós, esküvői fotók, esküvői fotózás a Nászriporterektől
Esküvői fotós, esküvői fotózás Magyarországon és bárhol a világon

A tradicionális esküvői fotózásról

A tradicionális stílust nyilvánvalóan azért hívják tradicionálisnak vagy klasszikusnak, mert ez a legrégebben létező és általános irányzat – egészen napjainkig. A fényképészet kezdeteitől megszokott volt hogy a lefényképezendő emberek pózoltak, majd fénykép készült róluk. Szóval tradicionális esküvői fényképezésről akkor beszélhetünk ha az emberek pózolnak a kamera előtt.

Az esküvői fényképezés tradicionális irányzata leginkább a felvételek sorozatáról szól. A fényképész egyfajta előre rögzített ellenőrző lista alapján tevékenykedik hogy biztos legyen abban, mindent megörökített amit a vőlegény és a menyasszony szeretne. A nyomat minősége, a korrekt megvilágítás, a helyesen megválasztott háttér ? ezek vannak fényképész figyelmének középpontjában.

A stílus képviselői általában portrékban gondolkodnak és abban is a legjobbak, kiválóan értenek ahhoz, hogyan mutassák ügyfeleiket a legelőnyösebb módon, aprólékosan ügyelve a részletekre mint a megvilágítás minősége, a test helyzete, háttér, ruházat. Mindehhez idő kell, sok idő. Ez a stílus a vőlegénytől és a menyasszonytól sok áldozatot követel. A fényképészre gyakran rábízzák az időbeosztás tervezését, hogy elegendő ideje legyen elkészíteni a képeket. A tradicionális fényképezési stílus igazi célja tehát az esküvői albumba szánt beállított (pózolt) képek elkészítése.