esküvői fotó, esküvői fotózás, esküvőfotó, esküvőfotós, esküvői fotósA rémálmaim közé tartozik a betegen történő fotózás. Míg a munkák egy részét át lehet ütemezni, az esküvőknek az a sajátosságuk, hogy nem szívesen rakják át őket a fényképész kedvéért, főleg nem az utolsó napokban... Rengeteg esküvőn dolgoztam már, egy részükön nem százszázalékos állapotban. Szenvedtem már térd- és derékfájástól, kinlódtam már hetekig, beinjekciózva, fájdalomcsillapító tapaszokkal, de a legrosszabb mégiscsak lázasan-influenzásan vagy vírusos hasmenéssel esküvőt fotografálni.

090425-143203

Olyankor az ember alig tud lábra állni, nemhogy nehéz felszerelést cipelni. Ezen a hétvégén viszonylag olcsón megúsztam, "csak" egy napig vacogtam lázasan .. naná, hogy szombaton, az esküvő napján.  Persze ilyenkor bennem van a dac: "csakazértis" megmutatom, hogy így is képes vagyok  jó dolgokra. Hál'istennek, miután az ember sokadszor esik át ilyesféle krízishelyzeteken, kialakul egyfajta sztoikus magabiztossága, ami segít az újabb, hasonló akadályok előtt.

090425-1341371

De azért el kell mondjam, ilyenkor áldom a sorsot, hogy nem egyedül dolgozom és van segítségem, akire baj esetén támaszkodhatom. Ez bizony komoly biztonsági háló alattam.

6 Comments
 1. Fanni
  2009. április 27. hétfő -

  Szia Csaba! Szerintem mások a két kezüket meg a két lábukat adnák azért, hogy makk egészségesen legalább fele ilyen profin dolgozzanak és fele ilyen szép képeket csináljanak;-) És persze, hogy eközben még a párban is tartsák a lelket!!! Reméljük, hogy már jobban vagy!!! És mindent köszönünk!!!! :-D Fanni és Peti

 2. Johi
  2009. április 27. hétfő -

  Szia Csaba! Csodaszépek lettek a fotók Fanniék nagy napjáról Remélhetöleg már jól vagy! Puszi. Johanna

 3. admin
  2009. április 27. hétfő -

  Jaj, lányok, imádlak benneteket, olyan figyelmesek vagytok... Köszönöm, jól vagyok és munkaképes, éppen Johi anyagát polírozgatom :-)

 4. Andris
  2009. április 29. szerda -

  Kedves Csaba! Nagyon jól sikerültek a betegen készített fotók (amit itt az oldalon láttam), biztosan nem volt könnyű. Egy kérésem lenne: nem tudna tanácsot adni fátyol ügyben? Már egyszer zavartam ezzel a kérdéssel. Valami irodalomra lenne szükségem, ahol olvashatnék technikai dolgokat, konkrétan a fátyol, arc kidolgozásáról. Ha esetleg tudna ajánlani valamit még péntekig, akkor nagyon megköszönném. Nem muszály ide írnia, lehet a makoandris@mailbox.hu-ra. Köszönöm! További jó munkát kívánok! Andris

 5. admin
  2009. április 30. csütörtök -

  Kedves Andris! Ahogy már korábban említettem, a fátyol kidolgozásával még sohasem foglalkoztam. Sajnos nem tudok magyar nyelvű szakirodalomról, amely specifikus területekkel pl. az arcbőr kidolgozásával foglalkozna. Az angol nyelvű szakirodalomból talán Scott Kelby könyveivel volna érdemes kezdeni.

 6. Andris
  2009. április 30. csütörtök -

  Köszönöm, utánanézek, bocsánat a zavarásért. Tisztelettel: Makó András

Leave a Comment