Esküvői fotós, esküvői fotók, esküvői fotózás a Nászriporterektől
Esküvői fotós, esküvői fotózás Magyarországon és bárhol a világon

Irrelevancia

Örök kedvenceim az olyan oldalak, ahol a legolcsóbb “szakembert” gombnyomásra lehet kiválasztani, vagy egy lendülettel akár ötszáz ajánlattevőtől is árat lehet bekérni.  Ezek szolgáltatást keresőket és kínálókat hoznak össze (naná, hogy a szolgáltatókat megfejve).

090509-185955-2

A módszer a következő: menyasszony/vőlegény felmegy a weboldalra, pár sorban leírja azt, amit szeretne, köremil kiugrik az összes regisztrált szolgáltatónak, azok némi készpénzért hozzájutnak az ajánlatkérő címéhez, onnan egyenesben megy az egész.

Három éve regisztráltam egy ilyen szaknévsorban. Jöttek is az ajánlatkérések rendesen, néhány levelet el is küldtem lelkesen, naná (hogy feleslegesen). Aztán a harmadik napon kaptam egy újabb ajánlatkérést:

Eljegyzési fotókat szeretnénk, három óra időtartam, 50 db papírkép… stb.” majd ugyanebben az üzenetben (nem a potenciális megrendelőtől, hanem a közvetítőtől):   ‘képzett henteseket keresünk külföldi munkavégzésre“.

Tényleg, sikerült már valakinek normális üzletet kötnie ilyen szaknévsoron keresztül?

Comments (2):

 1. Horváth Richárd

  2009. október 22. csütörtök at 12:51

  Szia Csaba! Örülök ennek a blogbejegyzésnek, mert hasonló miatt bosszankodom én is. Ugyanez a szöveg jön nekem is, még soha nem válaszoltam rá, mert rögtön utána megbántam a regiszrációt. Viszont van egy olyan megérzésem is, hogy némelyik “ajánlatkérés” közvetlenül a honlap üzemeltetőjétől jön, hogy lekérdezésre és ezáltal fizetésre inspiráljon.
  A legszebb az volt, amikor olyan üzenetet kaptam, hogy a megkereséseket feladó hirdetők nagyon idegesek, mert a kiküldött megkeresésekre nem válaszolok. Ez már pedig hogyan lehet, hiszen Ők elvileg nem is látják az elérhetőségemet – szóval valami nagyon nincsen az ilyen oldalakkal rendben…
  Üdv.: Horváth Richárd

 2. HTpHoTo

  2009. október 24. szombat at 09:18

  Szia. Igen ezt én is eljátszottam annak idején hogy regeltem egy ilyen oldalra, és jönnek is a levelek rendületlenül és a java részét törlöm is, de van olyan levél amire válaszolok, és ebben az évben volt belőle kettő, jövőre meg már van egy.
  De igazat adok és java részét én is átverésnek érzem.
  Üdv H.Tomi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.