Esküvői fotós, esküvői fotók, esküvői fotózás a Nászriporterektől
Esküvői fotós, esküvői fotózás Magyarországon és bárhol a világon

Rólam

fekete csaba esküvői fotós, esküvői fotográfus

Üdv, kedves látogató, Csabának hívnak, de ezen kívül sok más is vagyok, például esküvői fotós , instruktor, cinematográfus, mérnök, apa, szuperhős.

Őrültnek kell lenni ahhoz, hogy valaki azt képzelje magáról, képes megváltoztatni a körülötte lévő világot. Vicces módon a világot azonban ezek az őrültek képesek leginkább megváltoztatni. Ez alól az esküvői fotográfia sem kivétel. Abban a szerencsében/átokban/megtiszteltetésben volt részem tíz évvel ezelőtt (ezeket a sorokat 2017-ben írom), hogy magam is ilyen őrült lehettem, egy egész szakma viseli a kezem nyomát.

Az esküvői fotózás Magyarországon, sőt globálisan is rengeteget változott az utóbbi tíz évben, ahogy jómagam is. Az alapértékeim azonban  ugyanazok: tisztelet, barátságos, közvetlen viszony, a Pinterest-szerű sablonok és vizuális konzervek alkalmazása helyett természetes, őszinte, egyénre szabott fotográfia művelése. A nehezebbik úton járok, de megéri, a meglévő fény értő használata, a feszes komponálás és precíz időzítés emlékezetes, őszinte fényképeket eredményez, amelyek boldoggá teszik az ügyfeleket és soha nem mennek ki a divatból. Ha elég jó esküvői fotós vagy, hamar rájössz: ez egy nemzetközi szakma, igen hamar jönnek a megbízások a világ minden tájáról. E sorok írásakor nagyjából kilencszáz esküvői és portrésorozaton vagyok túl, eddig huszonkét országban fényképeztem. Néhány éve új szerelem ragadott magával, úgyhogy egy ideje filmkészítéssel is foglalkozom. Hát igen, szeretem a kihívásokat 😉

2014 őszén Görögországba költöztem és most egy szigeten lakom, olivaültetvények, a Jón-tenger és hegyek vesznek körül. A mindennapi élet nyugalma és görög emberek jó energiái segítenek abban, hogy többé-kevésbé kiegyensúlyozott  életet éljek, amelynek ellenpontjaként persze ott a sok utazás, megbízás. Magyarországon egyre kevesebb esküvőt fényképezek, de szívesen járok vissza. 2010 óta oktatom az esküvőfotózást, 2013 óta speciális, egyéves képzésekkel igyekszem kinevelni új, remek kollégákat, akik közül a legjobbak a csapatunkat erősítik.

Ha többet szeretnél tudni rólam, a csapatunkról vagy a tanfolyamainkról, keress bátran, ha friss fényképeinkre vagy kíváncsi, akkor nézd meg a facebook-oldalunkat.