Esküvői mesék – Túlélési stratégiák

Úgy látszik, az esküvői mesék írása most már szétválaszthatatlan a 38 fokos kánikulától. Zümmög a ventillátor és a különben végtelenül idegesítő hangját most hálásan és birkamód békésen hallgatom.
Azon töprengek, milyen jól jött volna egy mobil darab ebből a szombati esküvőn. Ha így marad, lassan ki kellene találni valami építő jellegűt, mondjuk a sapira csíptethető mini szélforgók mintájára, csak optikára szerelhető változatban.

A bejegyzés címe túlélési stratégiák. Nem véletlenül. Lássuk, ki hogyan próbálkozott elviselhetővé tenni az elviselhetetlent.

Itt még egyszerű volt. Hotelszoba, légkondi, nirvana. Kár, hogy csak 15 percig tartott. A képen viszont más furcsaság lelhető fel. A sminkeslány keze. Khmmm. Lány?! A helló a torkomra fagyott, mikor beléptem, és mégis: el kell ismernem, hogy pasi létére isteni sminkeket gyártott. Úgy tűnik, haladnom kell a korral.

generációk az esküvőn

generációk az esküvőn

Európa hajó, délután 5 óra, tűző napsütés, 38 fok lenne árnyékban, ha lenne.

aha, mégis van árnyék, ha nem is ott, ahol a fotós áll

Áááá, mégis volt árnyék.

Na igen, ez a nókomment kategória. Végülis minden jegyespár jó időért imádkozik az esküvője napjára, de néha talán egy üdvözlégy-gyel kevesebb is elég lenne.

ha meleg van, az ujj megdagad, azt a gyűrűt nem is olyan könnyű felhúzni..

az esküvőfotós kedvenc pillanata: ha meleg van, az ujj megdagad, azt a gyűrűt nem is lesz olyan könnyű felhúzni..

Kedves immár feleségek, férjek, kiknek júliusban volt az esküvője, ismerős-e a szituáció? A nagy meleg egyik elkerülhetetlen folyománya, hogy a különben picit lötyögősre hagyott gyűrű biztosan megakad az utolsó ujjpercen.

egy boldog pillanat..naná, hogy a legkondicionált teremben

egy boldog pillanat..naná, hogy a legkondicionált teremben

Aztán volt, akit nem zavart. A bácsi szerint úgy mászkáltam a teleobjektívvel, mint aki prédát keres az esküvői forgatagban és ebben nagyjából igaza is volt. Azért igyekeztem megmutatni, hogy a találat ez esetben cseppet sem fájdalmas. Sőt.

Érdekli is őt a meleg, ha nem tökéletes a ruhácskája fodra?!

Menetszélkihasználás, 1.0. A portrézás megfelelő alibinek tűnik a kis agykontrollal hűsítőnek gondolható szellő kiaknázására.

Menetszél-kihasználás, 1.0. A portréfotózás megfelelő alibinek tűnik a kis agykontrollal hűsítőnek gondolható szellő kiaknázására.

Hőség ellen? Hát hideg sör. Csak aztán az ég óvjon a következményektől.

Hát és ez már a végjáték. Az egésznapos ó-jaj-úgy-élvezem-én-a-strandot után csoda-e, ha kissé megkergülnek az emberek? Oké, ez az este egyik fénypontja volt, szédületes koreográfiával, őrületes baráti összefogással. És megtanultam, hogy röhögéstől rázkódó kézzel mennyivel nehezebb fényképezni. Köszönjük az élményt.

Összegezve: melegre sincs általános recept. De a pozitív hozzáállás és a humor általában átsegít az élet nehéz helyzetein.Még akár a 38 fokos tikkasztó kánikulán is.

4 Comments
 1. Szegfi Róbert
  2012. július 8. vasárnap -

  Ezt konkrétan végignevettem! Köszönöm! :)

 2. meli
  2012. július 8. vasárnap -

  <p>foglalkozás elérte célját :) örülünk, Robi!</p>

 3. 2012. július 9. hétfő -

  Miről maradtam le..., de sajnálom, főleg a fekete-fehér táncosokat sajnálom :)  

 4. meli
  2012. július 9. hétfő -

  <p>Hát, igen, a fiúk produkciója akár külön bejegyzést érdemelne :)</p>

Leave a Comment