Esküvői fotós, esküvői fotók, esküvői fotózás a Nászriporterektől
Esküvői fotós, esküvői fotózás Magyarországon és bárhol a világon

Ha én menyasszony lennék..

és azon morfondíroznék, hogyan lehetnének olyan képeim, amelyek húsz év múlva arra emlékeztetnek, milyen voltam a legszebb napjaimban, biztosan a lehető legjobb fotóst választanám.

Ha én menyasszony lennék, elkeseredetten számolnám a költségeket és  rádöbbennék, hogyaz egész esküvői felhajtás rettenetesen sok pénzbe kerül, ha a párom (aki nem nagyon érdeklődik a fotók iránt) éppen azt magyarázná, hogy : “drágám, nincs pénzünk arra, hogy kétszázezret fizessünk a fotóinkért”, akkor nagyon el lennék keseredve.

Ha én menyasszony lennék, akkor megoldást próbálnék találni a dilemmára, hogyan is lehetnének első osztályú fényképeim megfizethető áron.

Ha én menyasszony lennék, akkor valószínűleg nem egész napra és nem az esküvőm napjára bérelném ki a legjobbakat. A szertartásokon nem sok extra fotóznivaló akad – gondolnám – hiszen a szertartások  nagyjából egyformák. A profi vacsorafotók biztosan hiányoznának, de nekem a legfontosabbak az érdekes helyszíneken készített érdekes felvételek volnának.

Ha én menyasszony lennék, akkor az esküvő napja után, kipihenve a fáradalmakat (vagy az esküvő előtti napokban) készíttetnék magunkról egy sorozatot, amely viszonylag olcsón megúszható. Megbarátkoznék azzal a gondolattal, hogy sajnos kétszer kell öltözködnöm, de úgy gondolnám, hogy a fáradtságot megéri a végeredmény.

Ha én menyasszony lennék, valószínűleg meglepődnék, amikor a fotósom mosolyogva azt mondaná: “Kedvesem,nem találtad fel a spanyolviaszt. Ezt az USA-ban és a világ fejlettebb részein már évtizedek óta így (is) csinálják, igaz ott leginkább nem takarékoskodás okán, hanem azért, hogy ne az esküvő napján kelljen a fotózásra rohangálni”.

Ha én menyasszony  lennék…

Comments (3):

 1. Zsolt

  2009. március 4. szerda at 13:16

  Ez a szokas valoban kezd “divatba jonni” mifelenk is,csak azt nem ertem hogy akor mi lessz az eskuvo napjan?ki fog fotozni es mennyiert? Mert ha az eskovo napjara is fizetni kell egy fotost akor vegul lehet ugyan ott vagy az emlitett ketszazezer-nel…….???

 2. admin

  2009. március 4. szerda at 14:09

  Nos, én csak a saját menyasszonyok eseteit hozhatom fel példának. A válasz : NINCS PROFI az esküvő napján. Vannak barátok, rokonok és az ő fotóik azok, amelyek az esküvő napjáról beszámolnak. Ez egyébként nem “divatolás”, hanem célszerűség, kényszer szülte kompromisszum.

 3. eszter

  2009. április 23. csütörtök at 09:24

  Kedves Csaba!

  Párommal teljes mértékben egyetértünk az általad sokszor emlegetett nézettel, hogy a legtöbb menyasszony sokszor pont a fotóson spórol, miszerint ,,elég, ha a szomszéd, barát vagy valamelyik rokon fényképez, mert neki hű de jó kamerája van…” Akik ezt gondolják, még nem látták a munkáitokat.
  A dekoráció, galambröptetés, hintó, limuzin egy napra szól, viszont a fényképeitek örök.
  További sikeres munkát kívánunk Nektek:
  Eszter és Viktor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.