Esküvői fotós, esküvői fotók, esküvői fotózás a Nászriporterektől
Esküvői fotós, esküvői fotózás Magyarországon és bárhol a világon

Hétköznapi ügyekről

Nemrég átléptük az ezredik beérkező ajánlatkérést a 2008/2009-es szezonokra és bizony alig van alkalom hogy igen mondhatunk. Úgy tudom hogy a Pillana(r)t tagjai közül szinte mindenki elkelt már erre az évre és bizonyára jócskán vannak már 2009-es rendeléseik is. Mai bejegyzésem erről szól.

Bár hazánkban állítólag rohamosan csökken a házasságkötések száma és annyi az úgynevezett “esküvői fotós”, mint égen a csillag , mégis, igazából megbízható, kreatív szakemberből sajnos kevés van. Ezzel a problémával  olyanok is szembesülnek,  akiknek igényük és pénzük is volna megfizetni a legjobbakat. Mivel azonban eszükbe sem jut, hogy ez mennyire nem egyszerű kérdés, sokan nem kezdik el időben szervezni a nagy napot. Ilyenkorra a fotográfusok első vonala nagyjából leszerződött és nem jobb a helyzet az éttermekkel sem.

Mit lehet ilyenkor tenni?A válasz: alkalmazkodni. Idehaza is divatba jön előbb-utóbb, az étterem beosztásához, vagy a fotós szabad időpontjaihoz igazítani a többi programot. Előbb-utóbb a pénteki, vagy hétköznapra tervezett esküvők is éppen olyan megszokottak lesznek, mint a szombatiak. Kitolódik a szezon, egyre többen használják majd ki a holtszezon nyújtotta előnyöket, amelyek az alacsonyabb árakban és a bőségesen rendelkezésre álló szakemberekben jelentkeznek leginkább. Érdemes kipróbálni. Kérjetek árajánlatokat mondjuk márciusi és júniusi esküvőre. Meglepő lesz az eredmény.