20130818-163547_cb

Ha az én szakmám űzöd és úgy csinálod, ahogy én, akkor az nyomot hagy az életeden. Párosok jönnek, összebarátkozol velük, lefotózod az esküvőjüket, majd ott maradtok egymásnak egyfajta kedves ismerősnek, látod őket az üzenőfalon, ha kicsit is, valahogy mégis részévé válnak az életednek. Némelyikük közelebb, vagy nagyon is közel kerül hozzád, látod őket pocakosan, el-elmentek kávézni, néha vendégül látod őket, összecsókolgathatod a kicsiket, ahogy jönnek sorban. Ennek már semmi köze az üzlethez, ez egész arról szól, hogy lenyomatot hagysz és ők is benned. Egy idő után olyan leszel, min egy apa vagy nagyapa, távolról figyelsz elégedetten, nyugtázod, hogy "jól vannak a gyerekek".

Ahogy egy apának, úgy neked is vannak néha megpróbáltatásaid. Azt kell látnod - hála az égnek, nem túl gyakran - hogy hatalmas szerelmek mennek tönkre és elválnak olyanok, akikről soha nem képzelted volna. Ez bizony eléggé tud fájni, különösen, ha számodra különösen fontos/szimpatikus emberkékről van szó. Ha elég sokáig vagy a pályán akkor előbb vagy utóbb meglegyint az elmúlás szele is, hisz a párosaid szülei, nagyszülei halandóak, néha betegek és nehéz szívvel anyagokat kell néha újraválogatnod, hogy az eltávozottról minél több képünk maradjon.

Komoly lelki próbatételben volt részem volt tavaly, amikor az országos médiát is megjárt hír kapcsán kiderült, elveszítettem egy számomra nagyon kedves/fontos ügyfelet, egy debreceni tanárt, egykori gimnáziumi igazgatót, egyik kedvenc menyasszonykám férjét. Akkor komoly lelki betegség és nehéz terhek voltak a háttérben, érezhető volt és nem előzmények nélküli a baj. Értetlenül és megrendülten állok viszont most, elment egy csodálatos fiatal nő, akit olyan életerővel és tiszta szívvel áldott meg az ég, amilyent keveset látni. Az elmúlás gyakran hordoz tanulságot és ha szerencséd van, katarzissal jár. Most viszont csak együttérzés marad bennem a férj és a rokonok iránt, meg értetlen fájdalom, egy nagyszerű teremtés emléke.

Isten veled, szép virágszál, nem felejtlek el!

 

Leave a Comment