Esküvői fotós, esküvői fotók, esküvői fotózás a Nászriporterektől
Esküvői fotós, esküvői fotózás Magyarországon és bárhol a világon

Our Hope Endures (Mindennapi hőseinkről)

Az idei év biztosan nem vonul be a kedvenceim közé.  Nehéz, keserű idők járnak errefelé mostanság. Ráadásul így, a szezonvége felé alig van már lelki tartalék és fogcsikorgatás közepette telik szinte minden utómunkával töltött nap.

Valamiféle felsőbb hatalom azonban jelet küldött nekem. Néhány héttel ezelőtt megkeresett Kata és felkért, hogy készítsek egy portfóliót kisfiának, a  feladatot pedig ma teljesítettem.

Az utazás három óra hosszan tartott, a munka alig félóráig.  Amikor reggel elindultam, még nem gondoltam, hogy életem egyik legkeményebb és legfontosabb küldetését fogom elvégezni.  Mi is történt tulajdonképpen? Hmm. Látszólag semmi, egy kétéves kisfiú lovaglása, néhány kör egy alig hektárnyi területen, hunyorgás és némi séta a tűző napon. Vagy mégsem?

Sokgyermekes apuka vagyok (a négy az sok?), sokat láttam már .. és mégis, ma olyan  leckét kaptam szeretetről, lelkierőről, feltétlen odaadásról és küzdeni tudásról, ami hosszú ideig  példaként fog számomra szolgálni. Csodálattal néztem az én kis mindennapi hősömet és anyukáját, átértékelve  nehézségeim és fájdalmaim. (Hangszórót bekapcsolni, katt a képre..)

esküvői fotó, esküvői fotózás, esküvőfotó, esküvőfotós, esküvői fotós

Valami vagy valaki vezette a kezem, ez bizonyos. 310 felvételt készítettem kb. 25 perc alatt, és 309 kifogástalanul sikerült. Ez egyszerűen valószínűtlen, aki ért hozzá, az tudja, hogy éles délelőtti fényben, állandó mozgásban, ráadásul gyakran pengevékony mélységélesség mellett ez szinte lehetetlen. Én biztosan nem vagyok ennyire jó, sőt, szerintem senki nem az.

Nem tudom megmagyarázni, így csak egyet mondhatok: KÖSZÖNÖM.

Comments (12):

 1. Reni

  2009. szeptember 5. szombat at 11:54

  Kedves Csaba!

  Mindig figyelemmel kísérem a blogot és már régóta akartam írni. Nem ömlengeni akarok, csupán annyit, hogy Te igen… Te fantasztikus fotós vagy!

 2. Johi

  2009. szeptember 6. vasárnap at 03:09

  Szia Csaba! Tényleg csoda. Csoda az egész! Csodaszép képek. ?ldott vagy és szerintem ezek a fotók áldások! ?n is köszönöm, hogy megosztottad öket! Johi

 3. Vendég

  2009. szeptember 6. vasárnap at 15:25

  Huuuuuu! Libabőr, meg hideg… Szóval grat!

 4. Bognár László

  2009. szeptember 6. vasárnap at 21:37

  A véleményemet talán jól tükrözi, hogy a http://joljarok.hu információs portálunk nyitólapjára felvettem ezt a videót, természetesen az ide mutató linkkel együtt.

 5. Huszár-Berényi Kata

  2009. szeptember 9. szerda at 15:20

  Kedves Csaba!
  Gyönyörűek a képek, nem mindennapi a téma sem és a téma kezelése sem. Nagyon tetszik. Köszi, hogy megosztottad.

 6. lagziguru

  2009. szeptember 11. péntek at 17:23

  Megindító volt számomra is. Egy 3,5 éves kisfiú apukájaként pláne. Este találkoztam egy fotós barátommal, neki is átadtam az infót és az élményt.
  Ez nem esküvői téma, de ez is egy sors….

 7. Sed

  2009. szeptember 16. szerda at 08:17

  Elképesztő videó, fantasztikus képek.
  Az az emberi hozzáállás, ahogyan a a témához nyúlsz, példaértékű lehet minden kezdő fotós számára. Nagyon nagy szükség lesz arra a tavaszi workshopra.
  Nagyon sokan méltatják a képeket, teljes joggal, hiszen tényleg nehéz jelzőt találni a leírásukra, de ne feledkezzünk meg a videóról sem, hiszen a hangulat megteremtésében legalább akkora szerepe van. És ez a videó legalább annyira profi munka, mint a képek. Talán érdemes lenne még egy próbát tenni vele és az ehhez hasonló témákhoz egy férfi énekhangot választani. Travis Tritt néhány romantikusabb dala, egyedi orgánuma és az hogy itthon kevésbé ismert elképesztő háttérzenét és hangulatot tud kölcsönözni a képsoroknak – ha szabad ajánlanom.
  Gratulálok, nagyszerű “munka” volt.
  Meg szabad kérdezni, hogy milyen szoftverrel készült a videó, vagy az már kimeríti az ipari kémkedés minősített esetét? 🙂

  Sed

 8. Redl-Nagy Zoltán

  2009. október 3. szombat at 15:27

  Nem tagadom férfi emberként könny szökött a szemembe a meghatódotságtól, ez fantasztikus ahogyan ezt megalkottad. Gratulálok hozzá és sok sok energiát és egészséget kíván neked egy kolléga aki mindig is felnézett rád…
  RNZ

 9. horvathneschweibert

  2009. október 26. hétfő at 22:37

  A FOTOSNAK GRATULÁLUNK….VALAKI ADOTT NEKI CSODÁLATOS ERŐT!
  A KEDVES ÉDESANYÁT CSODÁLOM,NAGYON ÖRÜLÖK,HOGY MEGISMERTEM .
  SOK ERŐT A SZÜLÖKNEK.
  ÜDV.
  TERIKE.

 10. Zoleeka

  2010. május 12. szerda at 14:48

  Heart touching & Pro work!

  Respect!

 11. Örökös Bea

  2010. augusztus 4. szerda at 16:36

  Parapszichológusnak tanulok, már sok megindító dolgot láttam és hallottam a tanulmányaim és az életem során. Hiszek abban, hogy mindennek meg van a miértje, nincsenek véletlenek. Úgy ahogy ez a gyönyörű gyermek éppen ebbe a családba született. Mi azt tanuljuk, hogy magunk választunk sorsot és életet magunknak, ebbe minden beletartozik. Tanulni jöttünk és tanítani. Egymásnak mesterei és diákjai is vagyunk. Úgy ahogy a Művész, aki Isten szemével lát, úgy ahogy a Gyermek, aki Isten életét éli, úgy ahogy a Szülők, akik az isteni szeretettel óvják és nevelik Őt.
  A képek csodálatosan visszaadták mindazt, amit a “Kreatív Intelligencia” meg akart mutatni nekünk.
  Gratulálok a Művésznek a Szemhez, gratulálok a Szülőknek a Gyermekhez. Boldogságot látok 🙂

  KÖSZÖNÖM, hogy láthattam! Örökös Bea

 12. Jon Georg

  2010. augusztus 8. vasárnap at 20:29

  Azt próbálom épp szavakba önteni, amihez nehéz szavakat találni, miután abba a csodába nyerhettem betekintést fotókon megörökítve, amit fotókkal nem lehet egyébként megörökíteni. És mégis. Ezek a képek nem csak a szemünkkel láthatóak, hanem a szívünkkel, lelkünkkel érezhetővé teszik a ragyogást, amit megörökítettek.

  Azt hiszem nem találtam meg a szavakat, amiket kerestem, de azért itt hagyom ezt az üzenetet 🙂

  JG

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.