Oktatás 2012 tavasz
TEF3 workshop esküvőfotósok számára, Budapest 2012 tavasz

csoportos workshop esküvőfotósok számára, Budapest 2012 tavasz

Ma szerencsém volt jelen lenni az MTA éves közgyűlésén.  Néhány évvel ezelőtt ez nagyon fájt volna.
Arra emlékeztetett volna, hogy két évtizeddel ezelőtt (hű de régen volt), igen fiatalon, egyetemi katedrán álltam és tudományos kutatóhelyen dolgoztam.
A sors úgy hozta, hogy más partokra vetődve régi/új szerelmemmel, a fényképészettel keresem a kenyerem, viszont évekig nagyon fájt az egyetemi/akadémiai légkör, az oktatás hiánya.

a csoportos workshop-ok segítségével az esküvői portrék készítését lehet oktatni

Ma már másképpen van. A TEF egyensúlyt hozott az életembe. Felszámolta a legfájóbb hiányaim.
Aki sohasem tanított, nem értheti annak ízét. Bizonyára sokan hiszik azt, hogy valamiféle exhibicionizmus, ifjú rajongók keresése vesz rá bennünket oktatókat arra, hogy kiálljunk mások elé.
Nekik is igazuk lehet, de a helyzet nem ily egyszerű, mindenféle tanár van és sokféle motiváció. Én csak az enyéim ismerem.

Én mindenek előtt hiszek abban, hogy a tanítás a legtöbbet a (jó képességű) oktatónak ad, a diákok csak utána jönnek 😉
Először is rákényszerít arra, hogy szembenézz mindazzal, amit még nem tudsz, de meg kell tanulnod, hogy oktathass.
Rendszerben és összefüggésekben való gondolkodásra kényszerít, megtanít a szakmádra, végérvényesen.  🙂
Segít, hogy hasznosnak érezd magad, a hallgatóid szeretetén keresztül segít, hogy egy kicsit jobban szeresd önmagad.

a néhány napos gyakorlati oktatások elsődleges szerepe az inspiráció, a rövid idő nem nyújt lehetőséget a komoly gyakorlásra

a néhány napos fényképészeti oktatások elsődleges szerepe az inspiráció, a rövid időt ermészetesen nem elég a komoly gyakorlásra

A sors ajándéka, hogy immár azt taníthatom, amiből élek, amit oly nagyon szeretek, amelynek misztériuma elbűvöl, a fotográfiát, ezen belül is a leginkább szeretett területét.
Felfoghatatlan, hogy mások hálát éreznek azért, amit oly örömmel csinálok.

Hálás vagyok, hogy eljönnek hozzám, hogy meghallgatnak, hogy pénzt, időt nem kímélve évente kétszer megtöltik az osztálytermet.

Mégis, a leges-legjobb az, hogy mindezt megoszthatom egy méltó társsal, aki ugyanúgy érzi a varázst, ahogy én. Köszönöm. Mindenkinek.

 

1 Comments
  1. Éva
    2012. május 8. kedd -

    ... én itt szeretném megköszönni, hogy TEF-es modell lehettem. öröm volt minden perc veletek azon a napon! a két video, a képek pedig egytől egyig csodálatosak - a hallgatók képei hűen tükrözik, hogy nem hiába vagytok jó tanárok... évi

Leave a Comment