Összeházasodtunk!

Álmos kora márciusi kedd délelőtt, a Vértes közepe, csend, nyugalom, napsütés, semmi dráma.

Dombok között megbúvó kicsiny falu apraja-nagyja esküvőre készül, sürgés-forgás, felhajtás, lárma hangzik mindenhonnan - legalábbis ez lenne egy klasszikus forgatókönyv egy esküvő napján.

De nem. A templomhoz érve órámra nézek: még 20 perc kezdésig. Várok. Látok álmosan napozó macskát, fáramászó-bajnok mókust, sőt, messzeségben szaladó rókát is, embert nem.

A "semmi dráma" kezd feszültséget kelteni. Ha egy jóféle filmben lennénk, baljóslatú zene kezdené borzolni az idegeket.

Zene és szívritmus gyorsul, hangerő emelkedik, dobpergés: hangos pöffenéssel érkezik az oldtimer, mely egy lányt és egy fiút rejt, Kingát és Tibit. Esküvőre jöttek. A sajátjukra. Teljes titokban.

Kedves szülők, rokonok, barátok, ismerősök! Óriási megtiszteltetés, hogy segíthetek az óriási bejelentésben:

Kinga és Tibi 2012. március 6-án a vérteskozmai templomban összekötötték az életüket!

 

A teljes titoktartás és a felhajtás ritkán járnak kéz a kézben, így a szertartáson mindössze Kinga, Tibi, a két tanú, a pap és én vettünk részt. Jelentem, meghitt volt. Nem sűrűn van alkalmunk fotósként ilyen szűk körben ünnepelni, ahogy két ember összeköti az életét.

Valahogy minden lelassul ilyenkor, ha már a filmes analógia, akkor azt mondanám, itt jönnek a lassított felvételek. Minden jelentőséget kap, mindenre van idő, minden a párról szól, nincs zavaró tényező, szinte minden pillanatot kétszer élünk meg. Megvan a varázsa.

Általában nincs bajom a gondolataim kifejezésével, most mégis nehéz arról írnom, mit jelent egy olyan páros esküvőjét fényképezni, akik a fotókkal mesélik el a szeretteiknek, hogy kimondták azt a bizonyos boldogítót. Egyszerre megtisztelő, izgalmas, felszabadító és ijesztő, meghatározó és felejthetetlen élmény.

 

Kinga, Tibi, itt is nagyon sok boldogságot kívánok nektek és zakatoló szívvel várom a híreket, hogyan fogadták a nagy bejelentést!

2 Comments
  1. Csilla
    2012. április 23. hétfő -

    Meghatódva, nagy örömmel fogadták...úgy hallottam :) Csodás képek, fantasztikus helyszín, gyönyörű, boldog pár... kell ennél több?

  2. angyal
    2012. április 23. hétfő -

    Igen, szerencsére nagy volt az öröm és a meghatottság, minden a lehető legjobban sült el! Örülök, hogy hozzátehettem valamit én is a boldogsághoz.

Leave a Comment