Esküvői fotós, esküvői fotók, esküvői fotózás a Nászriporterektől
Esküvői fotós, esküvői fotózás Magyarországon és bárhol a világon

Pápá 2010

Kifulladóban az idei szezon. Tudtam, hogy nehéz lesz végigcsinálni, és bizony úgy is lett.

Sok változást hozott az elmúlt tizenegy hónap.  Kilenc TEF (Tudatos Esküvői Fotográfus)-csoporttal több, mint százan fordultak meg az idén indított tanfolyamainkon. A TEF az aktív hallgatóknak köszönhetően kiteljesült, kialakult egy néhány tucat főből álló, egymással folyamatosan kommunikáló, együttműködő fotográfusokból álló platform, programokkal, összejövetelekkel.

Aztán történtek…khmm… személyi változások. Egy távozó helyett három (vagy négy?) perszónát kaptam, amitől hallatlanul szerencsésnek érzem magam.. Mindenesetre nagyokat álmodunk mostanság, de erről majd akkor írok részletesebben, ha eljött az ideje.

esküvői fotó, esküvői fotózás, esküvőfotó, esküvőfotós, esküvői fotós, oktatás, tanfolyam, workshop

—————

Az idei év komoly meglepetéssel is járt.  Július eleje óta asszisztens (Egyed Melinda) segíti a munkám, aki igen hamar nélkülözhetetlennek bizonyult. Aztán a dolgok néhány szerencsés fordulat nyomán valahogy megváltoztak és most ő az első számú tanítvány, aki immár fényképezőgéppel a kezében áll mellettem és sokszorosan bizonyította, hogy csodálatos dolgokra képes. A környezetem “Angyal”-ként ismeri őt és sokan joggal kedvelték meg kivételes személyiségének köszönhetően.  Aki pedig nem ismerte még, hamarosan megteheti, mert ugyanebben a blogban társzerzőként mesél majd arról, hogyan élte meg kezdőként a naszriporter.hu-hoz való csatlakozást. Személyes benyomásai, tapasztalatai hasznosak, inspirálóak lehetnek minden kezdőnek, szárnyait próbálgató kollégának.

esküvői fotó, esküvői fotózás, esküvőfotó, esküvőfotós, esküvői fotós, oktatás, tanfolyam, workshop

—————

Örömmel figyeltem, hogy több fiatal kolléga kapcsolt magasabb fokozatba és kialakulóban van az erős középmezőny, amely a legfontosabb tényező minden piacon. Esetünkben ők azok a fényképészek, akik a tisztességes munkájukkal a vállukon tartják a szakmát és biztosítják a minőségi standardokat. A TEF2-t megjárt hallgatók pontosan tudják miről beszélek, hiszen a tananyagban kiemelt szerepet kapott az egészséges szolgáltatói piramis (hierarchia), amely hitem szerint a motivált, tisztességes hozzáállású,  minőségi munkára képes középkategóriás fotósokon nyugszik. A legnagyobb változást ennek a rétegnek a kialakulásában látom, így sokkal bizakodóbb vagyok a szakma jövőjét illetően, mint két-három évvel ezelőtt.

esküvői fotó, esküvői fotózás, esküvőfotó, esküvőfotós, esküvői fotós, oktatás, tanfolyam, workshop

Nos, ennyit mára. Ha nem írnék addig: boldog ünnepeket kívánok minden kedves kollégának és olvasónak!