Esküvői fotós, esküvői fotók, esküvői fotózás a Nászriporterektől
Esküvői fotós, esküvői fotózás Magyarországon és bárhol a világon

Rólam

Őrültnek kell lenni ahhoz, hogy valaki azt képzelje magáról, képes megváltoztatni a körülötte lévő világot. Vicces módon a világot azonban ezek az őrültek képesek leginkább megváltoztatni. Abban a szerencsében/átokban/megtiszteltetésben volt részem tíz évvel ezelőtt (ezeket a sorokat 2017-ben írom), hogy magam is ilyen őrült lehettem, egy egész szakma viseli a kezem nyomát.

Az esküvőfotózás Magyarországon, sőt globálisan is rengeteget változott az utóbbi tíz évben, ahogy jómagam is. Az alapértékeim azonban  ugyanazok: tisztelet, barátságos, közvetlen viszony, a Pinterest-szerű sablonok és vizuális konzervek alkalmazása helyett természetes, őszinte, egyénre szabott fotográfia művelése. A nehezebbik úton járok, de megéri, a meglévő fény értő használata, a feszes komponálás és precíz időzítés emlékezetes, őszinte fényképeket eredményez, amelyek boldoggá teszik az ügyfeleket és soha nem mennek ki a divatból. Az esküvőfotózás nemzetközi szakma, ha elég jó fotókat készítesz, igen hamar jönnek a megbízások a világ minden tájáról. Nagyjából kilencszáz esküvői és portrésorozaton vagyok túl, eddig huszonkét országban fényképeztem.

Néhány évvel ezelőtt Görögországba költöztünk szintén fotográfus feleségemmel, Eszterrel és most egy szigeten lakunk, olivaültetvények, a Jón-tenger és hegyek vesznek körül. A mindennapi élet nyugalma és a bennünket körülvevő emberek jó energiái segítenek abban, hogy kiegyensúlyozott  életet éljünk, amelynek ellenpontjaként persze ott a rengeteg utazás, megbízás. Magyarországon egyre kevesebb esküvőt fényképezünk, de szívesen járunk vissza. 2010 óta oktatom az esküvőfotózást, 2013 óta speciális, egyéves képzésekkel igyekszem kinevelni új, remek kollégákat, akik közül a legjobbak a csapatunkat erősítik.