Esküvői fotós, esküvői fotók, esküvői fotózás a Nászriporterektől
Esküvői fotós, esküvői fotózás Magyarországon és bárhol a világon

Szolgálati közlemény: asszisztens kerestetik !

sküvői fotó, esküvői fotózás, esküvőfotó, esküvőfotós, esküvői fotós, oktatás, tanfolyam, workshopA fotósok egy része egy idő után eljut arra a szintre, hogy asszisztenciát keressen maga mellé, megkönnyítve a mindennapjait. Ezt én a nagyság jeleként értékelem és felnézek a kollégákra, akik segítőkkel az oldalukon vonulnak ki egy-egy munkára.  Ha eddig volt is ilyenem, az mindig asszisztens fotográfus volt, aki maga is a kamerájával volt elfoglalva, nem engem szolgált ki.   …. Na jó, ez nem teljesen igaz. Egyszer volt két segítőm egy pécsi fotózáson, nem is akárkik, hanem rögtön a város két legjobb fotósa  …. de az meg szigorúan baráti alapon, így tehát nem számít bele a számolásba.

Most viszont rájöttem, hogy nekem is segítségre van szükségem, igaz,  nem a nagyságom okán.

Aki személyesen, közelről ismer, az tudja, hogy amikor fotózom, én vagyok a szórakozottság lovasszobra. Úgy is mondhatnám, hogy a szétszórtság Schumacher-e, élő legenda.  Mivel rengeteg cuccot viszek magammal egy-egy kreatívabb munkára (több váz, féltucat objektív, vakuk, rádiós távvezérlők) igen nagy a veszélye annak, hogy menetközben elhagyok valamit. Hagytam már el táskát, benne majd négymilliónyi cuccal, távvezérlővel lepakolt vakukat, objektíveket, de eddig szerencsére mindig volt valaki a közelemben, aki figyelmeztetett. Most azonban eljött az ideje (ezúttal drága holmikat veszítettem el) annak, hogy keressek magamnak egy asszisztenst, aki némileg jártas a fotótechnikában és segítségemre tud lenni olyankor, amikor egyedül dolgozom.

Hogy mi a feladat?  A fotózások idején kezem ügyébe adni azt, amire éppen szükség van, kivenni-elpakolni-vinni-tartani és őrangyalomnak lenni, amikor a nagy kreatívságomban magamon kívül vagyok.  Ha fiatal (lehetőleg kezdő, saját praxissal még nem rendelkező fotós kolléga/kolléganő) vagy, aki szereti a technikát, fotózást, van szabadidőd  és úgy gondolod,  hogy keresnél egy kis pénzt, miközben mellettem vagy (én is így kezdtem ezer évvel ezelőtt), akkor írj nekem.

UTÓLAGOS KIEGÉSZÍTÉS

A bejegyzés óta, azaz három nap alatt több tucatnyian írtak levelet, ezúton is köszönöm nekik. Érdekes módon sok olyan kolléga jelentkezett , akik már rendelkeznek ügyfélkörrel, pénzért fotóznak és tanulási/információ-szerzési lehetőségként tekintenek az asszisztensi munkára. Őket ki kell ábrándítanom. Egy profi számára nem ez a hatékony út.  Nem becsülöm le ezt a munkát, hiszen magam is csináltam, de a véleményem szerint egy profi ne vakut tartson és táskát cipeljen.  Így is lehet fejlődni, de egy profi attól (is) profi, hogy igyekszik takarékoskodni az idejével. Aki pénzért fotózik,  ne pazarolja az időt arra, hogy ellesni próbálja a tudást. A profi vásároljon oktatóanyagot, fizesse ki a legjobb tanfolyamok árát, kapjon intenzív képzést és igyekezzen mihamarabb  pénzt keresni vele. Szerintem ez egy hivatásos helyes gondolkodásának alapja.

Comments (8):

 1. Baráth Tímea

  2010. május 27. csütörtök at 22:10

  Kedves Nászriporter,

  nagy izgalommal olvastam a blogbejegyzésedet, engem érdekelne az asszisztenskedés! Írnék magamról néhány infót, milyen címre küldhetek levelet?

  Baráth Tímea

 2. Makó András

  2010. május 28. péntek at 00:45

  Kedves Csaba!

  Én szívesen vállalnám a segédséget, csak van közöttünk sajnos vagy 350 km és egy határ 🙁 . Én bármit megcsinálnék. Kicsit irigylem azt, aki majd segít.

  Jó munkát!

  Andris

 3. B.Eszter

  2010. május 28. péntek at 10:01

  Csaba nagyon sokan még ingyen is vállalnák, hogy veled dolgozhassanak! Ezzel csak arra célzok, hogy nagy megtiszteltetés és lehetőség tőled tanulni. Nem csak szakmailag, emberileg is!

 4. Mona

  2010. május 28. péntek at 18:30

  Kisregénybe illő történeteket tudnék mesélni az otthagyott felszereléseiddel kapcsolatban 🙂 Az e héten történtek után még figyelmesebb leszek.
  A pécsi kisegítők közül csak egyikőjük jutott neked 🙂 !

 5. Lukas Durana

  2010. június 9. szerda at 21:43

  Dear Csaba,
  My name is Lukas Durana and i live in Budapest with my girlfriend.I just get information from one of your client that you are looking for an assistent.
  I dont speak hungarian yet just english ,and I wanna know if I have any chance to apply this position.
  Thank You for information.
  I wish you all the best and continue the Great job,I love your creative work.
  Lukas

 6. Eszter

  2010. június 11. péntek at 16:19

  kedves Csaba!

  Szívesen dolgoznék neked, ha még nem találtál volna asszisztenst, akkor írj.
  Eszter

 7. Nik

  2010. június 28. hétfő at 12:40

  Kedves Csaba!

  Ha esetleg szükséged lenne még asszisztensre, szívesen megpróbálkoznék a feladattal.

  Nik

 8. Anita

  2010. július 1. csütörtök at 20:13

  Kedves Csaba! Sajnos csak most olvastam a bejegyzesedet (keson?). A felteteleknek megfelelek, es eleg jol ismerem – es ertem- a “a nagy kreatívságomban magamon kívül vagyok” statuszt:) nem magamrol …, valamint a muveszetpartolo “orangyal”-jellegu asszisztenskedest (foallasban is ezt muvelem par eve…).
  Ha meg nem talaltal esetleg megfelelo embert, vagy alkalmankent helyettes-asszisztens kellene, irj. Koszi, es sok sikert a tovabbiakban is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.